EindhovenPlein

Welke Cloud kantoorsuite kiezen wij

 Welke Cloud kantoorsuite kiezen wij

Als het gaat om zakelijke softwareoplossingen, zijn er tal van opties beschikbaar. Twee van de meest populaire opties zijn Microsoft 365 en Google Workspace. Beide pakketten bieden tal van functies voor zakelijk gebruik, maar waarom zou je kiezen voor Microsoft 365 boven Google Workspace?

In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden en ons richten op vier belangrijke aspecten: adoptie, functionaliteiten, beveiliging en samenwerken.

Adoptie

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Microsoft 365 in plaats van Google Workspace is de adoptiegraad. Microsoft 365 is de populairste kantoorsoftware in de wereld en wordt door miljoenen mensen gebruikt. Dit betekent dat er veel ondersteuning beschikbaar is, zowel online als offline. Bovendien zijn veel mensen al bekend met Microsoft-software, waardoor de overstap naar Microsoft 365 relatief eenvoudig is.

Functionaliteiten

Een ander belangrijk aspect bij het vergelijken van Microsoft 365 en Google Workspace zijn de functionaliteiten. Hoewel beide software suites vergelijkbare functies aanbieden, zijn er toch belangrijke verschillen. 

Google Workspace richt zich daarentegen meer op samenwerken in real-time, waardoor het beter geschikt is voor teams die veel online communiceren.

Microsoft 365 biedt een breed scala aan functies die zijn ontworpen om de productiviteit van medewerkers te verhogen. Naast de traditionele Office-toepassingen, biedt Microsoft 365 ook Teams, SharePoint en OneDrive, die allemaal zijn ontworpen om de samenwerking tussen medewerkers te verbeteren.

Teams is een hub voor samenwerking waarmee medewerkers kunnen communiceren via chat, spraak- en videogesprekken. Daarnaast kunnen gebruikers ook documenten delen en samenwerken in real-time. Dit maakt het gemakkelijk om samen te werken aan projecten, ongeacht waar de medewerkers zich bevinden.

SharePoint is een samenwerkingsplatform waarmee gebruikers documenten, sites en informatie kunnen delen. Het is ontworpen om medewerkers te helpen samenwerken aan projecten en informatie snel te vinden en te delen. SharePoint biedt ook aangepaste oplossingen die kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

OneDrive is een opslagservice in de cloud die is ontworpen om gebruikers gemakkelijk toegang te geven tot hun bestanden, waar ze zich ook bevinden. Het biedt ook de mogelijkheid om bestanden te delen en samen te werken aan documenten in real-time.

Google Workspace biedt ook een aantal functies voor samenwerking en productiviteit, zoals Google Drive, Google Docs en Google Sheets. Hoewel deze functies vergelijkbaar zijn met die van Microsoft 365, biedt Google Workspace niet de uitgebreide samenwerkings- en communicatiemogelijkheden van Teams en SharePoint.

Beveiliging in de Cloud

Beveiliging is een belangrijk aspect bij het kiezen van een kantoorsoftware suite. Microsoft 365 heeft het voordeel dat het onderdeel uitmaakt van de Microsoft-cloud, waardoor het profiteert van de uitgebreide beveiligings- en privacy-infrastructuur van Microsoft. Dit omvat onder andere continue monitoring van beveiligingsrisico’s en het bieden van geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals multifactorauthenticatie. Daarnaast heeft Microsoft 365 functies zoals Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) die helpen om malware, phishing-aanvallen en andere bedreigingen te detecteren en te voorkomen. Google Workspace biedt ook beveiligingsfuncties, maar deze zijn minder geavanceerd dan die van Microsoft 365.

Samenwerken in de Cloud

Samenwerking is een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor cloudgebaseerde kantoorsoftware. Zowel Microsoft 365 als Google Workspace bieden vergelijkbare functies voor samenwerking, zoals real-time bewerken en delen van documenten. Microsoft 365 heeft echter een aantal unieke samenwerkingsfuncties, zoals Microsoft Teams. Met Teams kunnen teams effectief samenwerken, communiceren en samenwerken aan projecten. Ook biedt Microsoft 365 meer opties voor integratie met andere softwareproducten en -services, wat het werken met verschillende tools en applicaties gemakkelijker maakt.

Kies voor de meest complete Cloud

Wij bij HaHa Training kiezen vaak voor het meest complete pakket: Microsoft 365. Het is schaalbaar, biedt tal van ondersteunende applicaties en werkt ook met derden applicaties. Daarnaast word één belangrijk aspect vaak vergeten en dat is dataprivacy. Microsoft 365 kiest voor Europese datacenters verdeeld in Helsinki, Dublin, Wenen en Middenmeer. Ja je leest het goed Middenmeer. Daarmee ervaren Nederlandse gebruikers de beste wereld van de Cloud in combinatie met (waarschijnlijk) alle data in Nederland. Uiteraard is het nooit 100% na te gaan of je bestand, samenwerking of wat dan ook in Middenmeer opgeslagen is maar het geeft wel wat meer houvast.

Training en support

Heb je de keuze gemaakt? En kies je voor Microsoft 365! Vergeet dan niet de adoptie. Wij bij HaHa Training kunnen van A tot Z alles regelen. Van inventarisatie, draagvlak, projectbeheer en uitvoering van trainingen. Ontvang bij ons een gratis intake en checklist over de adoptie naar de Cloud. Meer weten? Neem contact op met Hans-Peter Hartog van HaHa Training.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *