EindhovenPlein

Top 5 Kostbaarste hondenrassen ter wereld

 Top 5 Kostbaarste hondenrassen ter wereld

Als hondenliefhebber ben je vast bekend met verschillende hondenrassen   en hun bijbehorende prijskaartjes. Maar welke honden zijn nu echt de duurste ter wereld? In dit artikel zetten we de top 5 op een rijtje.

1 Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff staat bekend om zijn imposante voorkomen en beschermende karakter. Deze hond kan wel meer dan 150 kilo wegen en wordt gezien als statussymbool in China. Voor een pup van dit ras betaal je al snel tussen de €10.000 en €20.000.

2 Leeuwenhondje

Het Leeuwenhondje, ook wel bekend als ‘klein leeuwtje’, is een zeldzaam ras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Door zijn schattige uiterlijk en zachte vacht is deze hond erg gewild, wat resulteert in een prijskaartje van ongeveer €7.000.

3 Chow Chow

De Chow Chow is een oude Chinese hondenras met een kenmerkende blauwe tong en wollige vacht. Deze elegante hond kost gemiddeld zo’n €6.000, maar er zijn exemplaren verkocht voor wel €11 miljoen!

4 Samojeed

De Samojeed is van oorsprong een sledehond uit Siberië, maar wordt tegenwoordig vooral gehouden als gezelschapshond. Met zijn pluizige vacht en vriendelijke karakter is deze hond erg populair, wat resulteert in een gemiddelde prijs van €4.000.

5 Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een kleine hond met grote oren en een zachte vacht. Dit ras staat bekend om zijn aanhankelijke karakter en wordt vaak gezien als de ideale gezinshond. Voor een pup van dit ras betaal je gemiddeld tussen de €2.500 en €3.500.

Hoewel deze hondenrassen erg kostbaar zijn, betekent dit niet automatisch dat ze beter zijn dan andere rassen. Het belangrijkste is dat je kiest voor een hond die bij jou en je levensstijl past, ongeacht de prijs.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *