EindhovenPlein

Mobiel bellen, wat zijn de mogelijkheden?

 Mobiel bellen, wat zijn de mogelijkheden?

Met je mobiele telefoon bellen is natuurlijk de normaalste zaak van de wereld, maar het is goed om te weten dat je op meerdere manieren een simkaart kunt gebruiken. Een mobiel abonnement is een optie, maar ook prepaid kan interessant zijn. Hier lees je meer over beide mogelijkheden.

Een prepaid simkaart gebruiken

Het belangrijkste voordeel van prepaid simkaarten voor bellers is de volledige kostencontrole. Er zijn geen automatische uitgaven, waardoor je de kosten in eigen handen hebt en zelf bepaalt wanneer je beltegoed toevoegt.

Prepaid bellen kan vaak vanaf 10 cent per minuut. Bij prepaid is het handig om een vergelijkingswebsite zoals prepaidsimkaarten.nl te gebruiken, want er zijn een aantal belangrijke vergelijkingspunten. Zo is het beter om voor een optie te kiezen zonder starttarief, en is het ook aangeraden om voor een simkaart te kiezen met een afrekening per seconde in plaats van een minuut.

Bellen via een mobiel abonnement

Wil je liever een maandelijks terugkerende bundel hebben, dan kun je het beste kiezen voor een mobiel sim only abonnement. Deze zijn het voordeligst, gezien je per belminuut minder betaalt. Vooral voor grootverbruikers is dit fijn. 

Er zijn veel verschillen tussen de prijzen van sim only abonnementen en providers, dus neem je tijd om deze met elkaar te vergelijken. Hierbij is het handig om eerst te bepalen hoeveel je per maand wilt bellen, zodat je niet voor een te kleine of te grote bundel zal kiezen.

Kost prepaid bellen meer geld?

Dit hangt er vooral van af hoe vaak je belt. Interessant om te weten is dat met een prepaid simkaart bellen juist goedkoper is wanneer je een kleinverbruiker bent. Dit komt doordat je geen vaste kosten hebt. Zodra je beltegoed hebt toegevoegd heb je geen terugkerende automatische kosten; je bepaalt zelf op welk moment je weer beltegoed toevoegt.

Met een abonnement heb je wel vaste kosten. Wanneer je middelmatig tot veel belt, is dit een voordelige optie. Je betaalt dan minder per belminuut. Of het jou echter minder geld kost, hangt dus af van de manier waarop je je simkaart gebruikt. Ook al is het  voordeliger, je kunt nog steeds ‘goedkoper’ uitkomen met een prepaid sim als je niet zo veel belt en dus ook geen vaste kosten hebt.

Je kunt het beste voor jezelf nagaan hoeveel je belt en op basis daarvan prepaid simkaarten en abonnementen te vergelijken. Neem in je beslissing ook mee wat je de voorkeur geeft: de vrijheid van prepaid of het gemak van een abonnement. Voor welke optie je ook kiest, het is aangeraden simkaarten met elkaar te vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *