EindhovenPlein

Kun je een abonnement afsluiten voor een MiFi router?

 Kun je een abonnement afsluiten voor een MiFi router?

Het gebruiken van een MiFi router wordt steeds gebruikelijker in zowel Nederland als het buitenland. Deze mobiele routers zorgen ervoor dat meerdere apparaten tegelijkertijd van internet kunnen worden voorzien, zonder dat de internetsnelheid laag wordt. In een MiFi router dient een simkaart te worden geplaatst, zodat een dataverbinding mogelijk is. Kun je dan ook een mobiel abonnement afsluiten? Lees het hier!

Bestaan MiFi abonnementen?

Ja, het is gewoon mogelijk om een MiFi abonnement af te sluiten. Wel is het belangrijk om de juiste aansluiting te kiezen. Er bestaan namelijk twee soort mobiele abonnementen. 

De eerste soort is een standaard abonnement met 06-nummer. Hierbij ontvang je belminuten, sms’jes, en data (GB’s). Deze abonnementen zijn minder geschikt voor een MiFi. Dit komt doordat je ook iedere maand betaalt voor belminuten en sms’jes, en dus niet alleen voor data. Hierdoor kom je duurder uit. Bovendien zijn deze mobiele abonnementen, en de bijbehorende simkaarten, eigenlijk alleen bedoeld voor smartphones. Dit betekent dat deze officieel gezien niet in MiFi routers gebruikt mogen worden. Dit wordt nog wel gewoon gedaan, maar houd er dan rekening mee dat de werking niet altijd ideaal zal zijn.

Daarnaast kun je kiezen voor een data only abonnement. Deze is geschikter als MiFi abonnement, omdat je een simkaart en maandelijkse internetbundel ontvangt die wel ontwikkeld zijn voor apparaten als mobiele routers. Dit betekent dat de werking beter zal zijn, en dat je vaak voordeliger uitkomt (omdat je alleen voor data betaalt).

Voor welke optie je ook kiest, het is altijd handig om het aanbod te vergelijken. Zo bestaan er verschillende providers en ook verschillende bundels. Wat het beste bij jou past, is dan ook afhankelijk van hoeveel je wilt internetten met je MiFi router (wat onder andere weer gebaseerd is op het aantal aangesloten apparaten). Ga je veel data verbruiken, dan zou je zelfs onbeperkt internet kunnen overwegen.

Onbeperkt internetten met een data sim voor MiFi routers

Zoals hierboven toegelicht is een onbeperkt internet abonnement ook een optie voor een mobiele router. Een geschikte oplossing hiervoor is een onbeperkte data only sim, oftewel een simkaart met onbeperkt internet via een abonnement. Aangezien je met een MiFi router alleen kunt internetten, is een data simkaart een logische keuze.

Het wordt steeds gebruikelijker om onbeperkt te internetten. Dit komt doordat het gemiddelde dataverbruik in Nederland blijft toenemen en een oplossing voor onbeperkte data ervoor zorgt dat je geen rekening meer hoeft te houden met je verbruik. Hierdoor heb je meer vrijheid, wat bij gebruik in MiFi routers en soortgelijke apparaten natuurlijk handig is.

Gerelateerde artikelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *